Krediet zonder BKR

Wilt u een krediet zonder BKR afsluiten? Dit kan u helpen, bijvoorbeeld op het moment dat u een negatieve BKR registratie heeft. Houd er rekening mee dat verschillende verstrekkers een relatief hoge rente rekenen, of u de mogelijkheid heeft om maximaal een paar honderd euro te lenen. Is dat voldoende om uit de kosten te komen, of gaat het u slechts om een looptijd van een paar weken? U kunt in dat geval gebruik maken van een krediet zonder BKR. U voorkomt daarmee dat ook dit krediet de boeken bij het Bureau Krediet Registratie in zal gaan, iets dat verstrekkende gevolgen met zich mee kan brengen.

Wat doet het BKR?

Het BKR brengt de kredieten van Nederlanders in kaart, onder andere om geldverstrekkers een overzicht te bieden van andere leningen of abonnementen die u heeft lopen. Op het moment dat er een krediet loopt of u nog te maken heeft met een achterstand is het bij veel banken niet zomaar mogelijk om een nieuwe lening aan te gaan. U kunt een krediet zonder BKR aanvragen om te voorkomen dat er een controle op uw situatie plaats zal vinden, waardoor u vaak toch geld kunt lenen. Houd er rekening mee dat u in dat geval natuurlijk zelf verantwoordelijk bent voor het risico dat u aangaat door het krediet aan te vragen.
Krediet zonder BKR

Zelf inschatten van de risico’s

Wilt u een krediet zonder BKR aanvragen? Houd er dan rekening mee dat u de risico’s zelf in dient te schatten. Ga na welk bedrag u nodig heeft en hoe u ervoor zorgt dat u dit weer netjes op tijd terug kunt betalen. Kunt u uw inkomen gebruiken om het bedrag af te lossen? Een minilening kent vaak een looptijd van 2 – 3 weken, waardoor u het geld na dat moment beschikbaar dient te hebben. Heeft u de risico’s goed ingeschat en ziet het er goed uit? Dan kunt u het krediet zonder BKR aanvragen en op die manier zorgen voor wat extra geld achter de hand.