BKR check

Op het moment dat u een krediet aanvraagt of een abonnement probeert af te sluiten is de kans groot dat de aanbieder een BKR check uit zal voeren. Dit doet het bedrijf om na te gaan of u voldoende kredietwaardig bent, of dat u wellicht al andere kredieten heeft lopen. De BKR check zorgt er wat dat betreft voor dat u niet teveel kunt lenen. Het is in bepaalde gevallen verstandig om een lening zonder BKR check aan te vragen. U dient in dat geval voldoende vast inkomen tot uw beschikking te hebben en het geld doorgaans al weer snel terug te betalen. Deze kredietverstrekkers kijken vooral naar de toekomst, in plaats van naar uw verleden.

BKR registratie check

De BKR registratie check kan alleen worden uitgevoerd door bedrijven die financiƫle producten aanbieden. Dit betekent dat onder andere banken de mogelijkheid hebben om na te gaan of u al andere leningen heeft lopen. Zij doen dan een aanvraag bij het BKR, dat inzage zal geven in uw gegevens.
BKR Check
Uiteraard kunt u ook zelf een BKR registratie check uitvoeren met betrekking tot uw situatie. Wilt u bijvoorbeeld weten of er sprake is van een achterstand, nadat een bepaalde bank u een krediet geweigerd heeft? U kunt u dan richten tot uw eigen bank of contact opnemen met het BKR. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het doen van een aanvraag.

Lenen zonder BKR check

Wilt u geld lenen zonder BKR check? Houd er dan rekening mee dat u bij bepaalde geldverstrekkers een relatief hoge rente betaalt. Zij lopen wat meer risico, wat betekent dat ze daar aan de andere kant een hogere rente voor terugwillen. Aan de andere kant kunt u besluiten om een relatief klein bedrag te lenen, dat u een paar weken tot uw beschikking heeft. U heeft dan niet te maken met de BKR check, waardoor u het bedrag kunt lenen dat u wenst. Zorg er uiteraard zelf voor dat u de kosten netjes kunt betalen.