BKR aanvragen

Wilt u uw BKR aanvragen, bijvoorbeeld omdat u benieuwd bent naar uw huidige situatie? Geeft de bank aan dat u op basis van uw huidige BKR registratie niet de mogelijkheid heeft om een krediet af te sluiten? In dat geval kunt u zelf uw situatie opvragen en nagaan hoe dit komt. Indien er sprake is van een achterstand of een oude lening is het mogelijk om deze af te lossen. Vraag de oude kredietverstrekker vervolgens om aan het BKR door te geven dat u de kosten netjes betaald heeft. Het BKR zelf kan hier geen wijzigingen in aanbrengen. Zij kunnen uitsluitend doorgeven wat de huidige stand van zaken is.
BKR aanvragen

Online BKR aanvragen

Wilt u uw BKR aanvragen? U heeft onder andere de mogelijkheid om dit online te doen. Houd er rekening mee dat u hier kosten voor dient te betalen. Het aanvragen van uw BKR situatie kost in ieder geval €4,95, plus eventuele kosten voor het ophalen van uw document. Doet u dit bij een postkantoor? Dan betaalt u €8,15. Wilt u uw BKR aanvragen en de uitslag thuis ontvangen? Dan betaalt u €12,70. De kosten lopen op als het gevolg van de zending, vanwege het feit dat u voor ontvangst dient te tekenen. U kunt tevens uw BKR aanvragen door langs te gaan bij het BKR, of een bank bij u in de buurt. U kunt zich dan daar legitimeren, waardoor hier geen extra kosten mee gemoeid zijn.

Contact met de bank

Neem contact op met uw eigen bank om uw BKR aan te vragen, of ga langs bij het BKR. Zorg er in ieder geval voor dat u een geldig legitimatiebewijs bij u heeft. Dit heeft u nodig om aan te tonen dat u bent wie u zegt dat u bent. U kunt alleen uw BKR aanvragen met het oog op uw eigen situatie. Het BKR zorgt er op die manier voor dat uw gegevens niet zomaar bij iemand anders terecht zullen komen.