Hoeveel kan ik lenen

Hoeveel kan ik lenen
Op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’ valt niet zomaar een antwoord te geven. Dit hangt onder andere sterk af van het inkomen dat u heeft. De bank maakt op basis van uw inkomen een berekening van het bedrag dat u maximaal kunt lenen, zonder dat u in de problemen zal komen. Zij gebruiken daarvoor een formule, in combinatie met de richtlijnen vanuit het Nibud. U kunt zelf een antwoord geven op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’, door gebruik te maken van een lening simulatie. U kunt op die manier komen tot een indicatie. Bovendien kunt u direct zien wat het kost om een bepaald bedrag te lenen. Zorg er daarmee voor dat u goed bent voorbereid op de kosten en u er zeker van bent dat u de maandlast netjes kunt betalen.

Hoeveel kan ik lenen zonder BKR toetsing?

Wilt u geld lenen zonder BKR toetsing? Dan is het antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’ over het algemeen wat anders. U dient in dat geval te beschikken over een vast inkomen (vanuit een werkgever of een uitkeringsinstantie), maar de hoogte is minder van belang. U dient aan het minimum te voldoen. Vervolgens kunt u tot net iets minder dan €1.000 lenen, omdat het anders om een reguliere lening zal gaan. Houd er rekening mee dat u het geld doorgaans alweer na enkele weken terug zal moeten betalen.
hoeveel kan ik lenen

Hoeveel kan ik lenen voor mijn huis?

Wilt u geld lenen voor de aankoop van een woning en bent u benieuwd naar een antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’? Ook in dat geval dient u uit te gaan van uw bruto inkomen. Als starter kunt u daarnaast gebruik maken van een starterslening. Dit is een extra bedrag dat u kunt lenen, bovenop het bedrag waar u volgens de NHG-richtlijnen mee kunt werken. De starterslening brengt pas na 3 jaar kosten met zich mee. Er zijn wat dat betreft verschillende antwoorden mogelijk op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’.