Hoeveel kan ik lenen

Hoeveel kan ik lenen vraagt u zich af? Dit is afhankelijk van uw financiële situatie. Belangrijk is uw vaste inkomsten en lopende leningen. Hebt u bijvoorbeeld een negatieve BKR registratie dan zal iedere kredietverstrekker nee zeggen tegen een leningsaanvraag. Tegenwoordig kunt u snel en makkelijk de BKR registraties opvragen om na te gaan wat allemaal in uw dossier staat. Het komt met enige regelmaat voor dat er leningen zijn of waren waarvan u helemaal geen weet heeft of welke niet meer relevant zijn omdat deze bijvoorbeeld al is afbetaald of dergelijke.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’ valt niet zomaar een eenduidig antwoord op te geven. Dit hangt onder andere sterk af van het inkomen en uitgaven. De bank maakt op basis van uw inkomen een berekening van het bedrag dat u maximaal kunt lenen, zonder dat u in de financiële problemen zal komen en dat u geen schulden op schulden opbouwt. Banken en andere geldverstrekkers maken gebruik van een daarvoor bestemde formule, in combinatie met de richtlijnen vanuit het Nibud. U kunt zelf een antwoord geven op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’, door gebruik te maken van een lening simulatie of calculator. U kunt op die manier komen tot een indicatie van het maximaal te lenen geldbedrag. Bovendien kunt u direct zien wat het kost per maand om een bepaald bedrag te lenen. Zorg er daarmee voor dat u goed bent voorbereid op de kosten en u er zeker van bent dat u de maandlast netjes kunt betalen. Immers, geld lenen kost geld.

Hoeveel kan ik lenen zonder BKR toetsing?

Wilt u geld lenen zonder BKR toetsing? Dan is het antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’ over het algemeen wat anders en gaat het om zeer lage bedragen waarvoor de geldvertrekker geen AFM-vergunning nodig heeft. Dit zijn meestal kostbare leningen van 10 tot wel 30 procent rente. Waak hiervoor! Voor dergelijke kleine geldbedragen kunt u toch beter een familielid of vriend vragen om u even uit de brand te helpen. Let wel, maak duidelijke afspraken hoe u het geleende bedrag terugbetaald. Ruzie om geld is vreselijk en helemaal niet nodig wanneer u duidelijk bespreekt en afspreekt in termijnen dat u terugbetaald.
hoeveel kan ik lenen
Voor grotere geldbedragen dient in te beschikken over een vast inkomen (vanuit een werkgever of een uitkeringsinstantie), maar de hoogte kan minder van belang zijn. U dient in ieder geval aan het minimum te voldoen. Vervolgens kunt u tot net iets minder dan €1.000 lenen, omdat het anders om een reguliere lening zal gaan. Zogenoemde flits- of macro kredieten. Hou er rekening mee dat u het geld doorgaans alweer na enkele weken terug zal moeten betalen, meestal tegen een forse rente.

Hoeveel kan ik lenen voor mijn huis?

Wilt u geld lenen voor de aankoop van een woning en bent u benieuwd naar een antwoord op de vraag ‘hoeveel hypotheekgeld kan ik lenen’? Ook in dat geval dient u uit te gaan van uw bruto inkomen. Als starter kunt u daarnaast gebruik maken van een starterslening met mogelijk belastingvoordelen. Het zou mogelijk zijn om een extra bedrag bovenop uw lening te kunnen lenen, waar u volgens de NHG-richtlijnen mee kunt werken en afbetalen. De starterslening brengt pas na 3 jaar kosten met zich mee. Er zijn wat dat betreft verschillende antwoorden mogelijk vanwege de verschillende hypotheekvormen.

De rentepercentages voor hypotheken zijn op het moment van schrijven (2020) erg laag. Gemiddeld 1,35% rente! Het nadeel hiervan is dat er meer vraag dan aanbod is waardoor de huizenprijzen de dak uitrijzen. Voornamelijk in het westen en zuiden van het land is het al standaard om te overbieden om überhaupt in aanmerking te komen voor een huis. Neem de tijd voor het afsluiten van een hypotheek en laat u goed informeren naar de verschillende hypotheekvormen. Immers, u zit hier 30 jaar lang aan vast!